Naturskönt LSS-boende i Skövde…


Natursköna LSS-boenden i utkanten av Skövde

Aramia Omsorg är ett företag har varit etablerade sedan 2007 i Skaraborg. Under 2018 har man expanderat med ytterligare ett psykiatriboende, LSS för servicebostad med 15 nya lägenheter i Skultorp. Aramia Omsorg är beläget i utkanten av Skövde med bra möjlighet till goda kommunikationer till större städer. Aramia Omsorgs två psykiatriboenden, Sjogerstad LSS och Skultorp LSS ligger i natursköna omgivningar med fina promenadstråk och närhet till en vacker badsjö.

Aramia Omsorg har tillstånd ifrån IVO att bedriva LSS-boende, bostad med särskild service enligt LSS. Man har ett mycket gott renommé bland sina uppdragsgivare och många av Aramia Omsorgs kunder har haft sitt boende hos oss under lång tid. Kompetensen i personalgruppen är blandad, undersköterskor med psykiatri inriktning, behandlingsassistenter, socionomer, vaktmästare och transportör, psykiatrisjuksköterskor med DBT samt kognitiv terapi kompetens samt erfarenhet av både psykiatri och somatik. De flesta i personalen har en tidigare erfarenhet av jobb inom psykiatrin.

Aramia Omsorg arbetar med social rehabilitering där omvårdnad och rehabiliteringsinsatser baseras på ett miljöterapeutiskt och kognitivt förhållningssätt. Man jobbar med struktur, delaktighet och tydlighet, ett lågaffektivt bemötande och i övrigt enligt evidensbaserade metoder. Huvudägare är Gabriel Güner och Daniel Güner. Verksamhetsansvarig och föreståndare är Ann-Marie Samuelsson. Läs mer om Aramia Omsorg på deras hemsida