Börja spela golf?


Golf ger bra motion och social samvaro, nu dessutom avdragsgill som friskvård!

Har du funderat på att börja spela golf? Golfen är en sport där alla kan spela efter sin individuella förmåga! En nybörjare kan spela tillsammans med en ”singelhandicapare” (under 10 i handicap). För att kunna börja spela golf finns det några saker man måste lära sig. Hur man skall slå, hur man skall uppträda på golfbanan och lite om vilka regler som gäller ute på banan. Som till exempel när man slår bollen i ett vattendrag, vad är det då som gäller? Därför har, i stort sett, alla golfklubbar med lite självaktning, s.k. nybörjarkurser i golf.

En nybörjarkurs i golf brukar innehålla mellan 5-7 tillfällen där man träffas och lär sig spelet under cirka 2-3 timmar vd varje tillfälle. För att få lov att spela golf på Sveriges alla golfbanor så måste man dessutom ha ett aktivt golfmedlemskap. Ett golfmedlemskap kan kosta allt från 350 kr till 20 000 kr beroende på omfattning och golfbanans exklusivitet.

När man har tagit sitt gröna kort och spelat några rundor kanske det kan bli aktuellt med en golfresa till Alicante eller någon annan trevlig stad i Spanien. Det går ju givetvis att kombinera en golfresa med sol & bad och kanske till och med någon lite kulturell avstickare i närheten.