Kort väg till långa åk


I Smålandsfjällen finns både mysiga stugor och fina backar. Här kan familjen ha fjällsemester på hemmaplan och slippa de långa resorna. Precis som i de norra fjällen kan ni på Isaberg njuta av naturen och varva skidåkning med restaurangbesök, Afterski och mys i stugan i vildmarksmiljö under sportlovet. Isaberg har ett väl utbyggt pist- och liftsystem med hela 10 nedfarter, från barnvänligt gröna till en brant svart backe. Den stora 6-stolsliften tar dig nerifrån dalen ända upp till bergets topp och ser till att liftköerna är korta. I barnbacken finns ett säkert åkband som gör liftfärden till en barnlek för nybörjare i alla åldrar och alla föräldrar blir ännu lite lugnare.

Ett automatiserat snöläggningssystem med avancerade snökanoner går igång så fort temperaturen går över på minussidan. Tillsammans med GPS-styrda pistmaskiner garanterar det ett perfekt preparerat underlag så fort som vädret tillåter det. I den mysiga stugbyn kan du välja mellan 5 olika stugtyper, från 4- till 12-personers storlek. Alla är nyrenoverade, fräscha och fullt utrustade. Du kan också bo på den 4-stjärniga campingen om du har egen husvagn eller husbil.

Restaurang Toppstugan, mitt i backen, serverar fika och lunch. I stugbyn finns mysiga restaurang Höganloft, som har både servering och take-away för kvällens måltider.