Var rädd om din syn – Det finns mycket kvar att se…   Nyligen uppdaterat!


Sämre syn?

Med åldern försämras synen för de allra flesta av oss och för de merparten blir förändringen påtaglig runt 50-årsåldern. När man reagerar på en försämrad syn bör man kontakta en optiker som kan utföra en professionell synundersökning.

Synundersökningen bör/skall utföras av en legitimerad optiker! När synundersökningen väl är genomförd får man ett resultat som visar om man behöver glasögon eller linser för att kunna se på ett acceptabelt sätt.

Ett glas till alla

Det finns massor av varianter av glas och det kan vara stor skillnad på de olika slipningarna men framförallt skillnader i den upplevda komforten. Nya progressiva glas har ett bredare synfält och mindre störningar i glasen. Med dagens terminalarbete, mobilanvändande och användandet av läsplattor ställs det helt andra krav än tidigare.

Ögonens belastning

Vi blir dessutom tröttare i våra ögon och fler behöver lite hjälp på traven för att kunna fungera i dagens samhälle. Rekommendationen är således att du vid minsta antydan till sämre syn skall boka en synundersökning hos en legitimerad optiker.

synundersökning legitimerad optiker