Har ni också funderat på att skaffa pool?


Om du någon gång har funderat på tanken att skaffa en pool så är det allra bästa att titta på fördelar vs nackdelar med att äga en pool. Det kan vara bra att inse att det kommer vara mycket att fixa med, vilket kan sägas vara nackdelar men också väldigt mycket i den andra vågskålen som handlar om ökad livskvalité i den egna villatomten.

Vilka fördelar finns det med att äga en pool?
– Ja, för att bli riktigt peppad på att skaffa en egen pool så ska man nog börja med allt det positiva, alla underbara mervärden;
Glädje o njutning för hela familjen! Lättillgängligheten i form av att poolen faktiskt finns direkt ute, på den egna tomten. Inga ansträngande bilresor till stranden med skrikande ungar. Närheten till allt, inne i huset, gör att man lätt kan nyttja både kök, toa och dusch inne i huset. Frihetskänslan med att några familjemedlemmar föredrar att bada medan några hellre sitter och ”chillar” i skuggan o kollar på en film på Netflix. Inga förutsättningar för bråk och intressekonflikter alltså. Sen skall man också tänka på att en egen pool också gör att man kan vara mycket mer spontan, man kan ta korta snabbdopp när solen tittar fram och lika fort och lätt kunna gå upp ur poolen om vädret blir sämre. En pool på den egna villatomten ger således den nya trenden ”hemestern” en helt ny dimension och mervärde. Att ha en helt egen swimmingpool på tomten ger en liten extra lyxkänsla vilket inte direkt gör saken sämre.

Vad finns det då i den andra vågskålen? Den vågskålen får vi inte negligera. Det är inte bara kul och mys med att ha en egen pool…
Det kommer krävas mycket planering. Vårstart och en veckas städande av poolen, höststängning med bärande av plåtar och alltid mycket regnvatten på poolduken som måste bort innan man kan rulla upp.

När poolen väl är på plats kommer du att behöva kontrollera o vårda vattnet. Cirkulation, värden, klor eller annan form av rening osv. En pool i bra status är ett litet projekt som kräver löpande tillsyn och arbete. När det gäller själva poolrengöringen så är en poolrobot en perfekt hjälpreda. Det borde vara lika självklart med poolrobot som alla dessa robotgräsklippare som vi ser i var mans trädgård. Med en härlig låda med diverse kemikalier, teststickor, extra påsar till roboten så klarar du dig jättebra. Klä dig i badkläder och se jobbet med och runt poolen som en del av din investering med en pool hemma, i ett gott och njutbart poolliv. Vilken av vågskålarna som väger tyngst kan, som sagt, bara du själv avgöra.