Tjörns GK – Elitsatsning 2018


Elitsatsning 2018 – Tjörns GK

Sebastian och Oscar på träningsläger i Thailand i januari 2018

Inför säsongen 2018 har det diskuterats flitigt om att genomföra en elitsatsning på Tjörns Golfklubb och I början av februari klubbades beslutet. Detta innebär att klubbens assisterande tränare, Oscar Karlsson och Sebastian Hansson, senast i Skaftö, men som numera representerar Tjörns Golfklubb på ”de stora arenorna”. Vi träffar Oscar Karlsson, en vintrig februaridag, på Tjörns Golfklubb. Oscar ger ett friskt och sunt intryck när han kliver in i receptionen och ”softar” ner sig i de bekväma fåtöljerna och säger hej. – Det är jag som är Oscar, Tournament Player…

Sätta Tjörn på golfkartan?
Med två unga och hungriga killar som är ute på tävlingar, och då i första hand på Swedish Golf Tour, sätter man Tjörns Golfklubb på den svenska (och internationella) golfkartan. Konkurrensen är ju förstås enorm, massor av duktiga golfare, som alla drömmer om ett genombrott. Ett genombrott och en karriär på Europatouren där sponsorerna står i kö för att vara delaktiga i framgångarna. Riktigt så är det ju inte riktigt ännu för Oscar och Sebastian. Nu gäller det att planera tävlingar, hitta bra och billiga boenden och ge sig själva så goda förutsättningar som det bara är möjligt, trots begränsad budget. Mellan tävlingarna på Swedish Tour är det hårt arbete som gäller. Swedish Golf Tour innehåller, i dagsläget, 15 tävlingar och ambitionen för Oscar är att spela så många av dessa som möjligt.

Mental träning – en nödvändighet!
För att kunna lyckas som golfproffs har Oscar ett samarbetet med en mental tränare/coach. Man brukar ha ett snack i början av året då man lägger man upp de grova planerna för säsongen. Sen träffas man några gånger, under säsong, för att stämma av och justera det som eventuellt inte har fungerat tillfredsställande. Att vara ute och tävla är väldigt mentalt påfrestande och att alltid ha en mental tränare som bollplank är en stor trygghet i Oscars satsning.

Vad finns det i bagen?
Är man golfare blir man ju nästan alltid lite exhalterad när man pratar om vilka klubbor som finns i bagen. I Oscars bag finns det en Callaway Great Big Bertha, Fairwaywood-1 Callaway xHot 13.5grader, Fairwaywood-2 King Cobra Baffler F6 FW 4-5, ”drivingiron”Srixon ZU65, järnen är Srixon Z945, 4 st wedgar Titleist Vokey SM6 och en Odyssey Works 2-Ball Fang-putter.

Målen för 2018?
Oscar har mycket högt ställda mål! Målet är att ta sig till finalen i Swedish Golf Tour, där 45-50 spelare gör upp om stor prischeckarna. Finalen går av stapeln på Ekerum, på Öland 25-27 september och lyckas man här öppnar sig vägen till huvudtouren. Oscar är mycket väl medveten om vilka moment, i sin golf, som han måste förbättra… Antalet greenträffar (GIR) måste upp till 12, i genomsnitt, mot 10 nu. Puttningen är ett annat moment där Oscar känner att det finns många slag att vinna. Oscar visar stor målmedvetenhet och han tror verkligen på sig själv, vilket ju kanske är den absolut viktigaste beståndsdelen i golfproffsets verktygslåda. Vi önskar både Oscar och Sebastian lycka till!